Fietsen met een ano-genitale aandoening, is dat nog mogelijk?

Dat was de vraag, toen wij namens Stichting Red Vulva en Stichting Lichen Sclerosus, afreisden naar FitYourBike in Doetinchem.

Sander Visschers, eigenaar van FitYourBike  (Bikefitter en Orthopedisch Technicus) heeft contact met ons opgenomen nadat een cliënt van hem (een gynaecoloog) hem over ons informeerde. Zij vertelde hem dat hij misschien ook wel iets zou kunnen betekenen voor lichen sclerosus (LS) patiënten.
Wij krijgen natuurlijk vaker dit soort aanvragen en op veel gaan wij niet in, maar…deze vond ik wel heel interessant. Wij horen zo vaak dat mensen met LS willen fietsen maar dat dat moeilijk of niet gaat door de pijn die het zadel veroorzaakt. Ondanks een duur speciaal zadel wil het dan toch nog niet lukken. Zelf heb ik daar ook ervaring mee, dus was zeer nieuwsgierig of Sander iets voor mij en dan dus ook voor andere LS patiënten zou kunnen betekenen. Het verslag hiervan is te zien in onderstaande video.

Al met al een zeer positieve ervaring dus. Ik zal niet zeggen dat iedereen hier weer mee kan fietsen maar een heel groot gedeelte wel.
Het zadel alleen is niet genoeg, de meting die Sander deed duurde meer dan een uur en al fietsend wordt alles op je fiets aangepast aan jouw specifieke manier, houding en beweging van fietsen. Een speciaal zadel is ook niet altijd het juiste zadel voor jou, Sander helpt je bij het kiezen waardoor je maar één keer een goed zadel hoeft te kopen en niet zoals ik een tweede aan moest schaffen.

Delen op
Spring naar toolbar