Cursusdag moderatoren 25-02-2023

Vandaag was het zo ver, voor de eerste keer “live” de cursus voor de nieuwe moderatoren gehad in Hotel v.d. Valk in Houten.
Wat een prachtige dag was dit, door ziekte helaas maar met 3 nieuwe moderatoren, maar…wat een aanwinst voor onze lotgenotengroep, 3 nieuwe moderatoren die alles heel snel oppikte, leergierig en nieuwsgierig en super gemotiveerd waren.

Dit smaakt naar meer, dus dit gaan we zeker vaker doen en…zoals jullie weten zijn wij nog steeds op zoek naar nieuwe moderatoren.
Om een lotgenotengroep met 6000 leden (en een groei van gemiddeld 175 leden per maand) zijn veel moderatoren nodig.

Om ook “jou” over de streep te trekken om je aan te melden voor de volgende cursus, volgt hier een samenvatting van een prachtige dag.

De dag startte om 9.30 h met een welkom voorzien van koffie of thee met heerlijke versnapreringen.

Deze cursus wordt geheel verzorgd door Stichting Lichen Sclerosus, en is gratis voor de deelnemers.

Daarna aan de slag.
De ochtend bestond uit een lesje anatomie en pathologie van de vulva. het is natuurlijk belangrijk om als moderator een stukje basiskennis te hebben over de vulva, waar bestaat ze uit? Wat kun je er aan zien? Wat kun je er aan krijgen en wat kun je dan doen?
Onderdeel van deze les is altijd “teken een vulva en benoem alle onderdelen”.

 

 

 

 

En…dit is helemaal nog niet zo makkelijk!

Dit is een heel belangrijk onderdeel van de cursus, als je zelf die vulva moet tekenen, besef je dat er eigenlijk weinig van weet en veel teinig naar kijkt. Dit helpt bij het begrijpen van alle andere vrouwen die met exact hetzelfde probleem zitten.

Tussendoor genieten van een heerlijke lunch en pauzes waarin veel met elkaar gesproken werd waardoor een verdieping van de dag ontstond.

Het middagprogramma bestond uit, de technische vaardigheden om te kunnen modereren en natuurlijk, hoe doe je dat nou eigenlijk? Wij vinden het belangrijk om alle cursisten deze vaardigheden bij te brengen, maar ook om ze daarna zo lang als mogelijk hierin te blijven begeleiden

De dag werd afgesloten met de vraag:
 Willen jullie door als moderator?
Want je bent na deze dag niets verplicht, het moet van beide kanten goed aanvoelen.

Gelukkig kan ik melden dat deze groep cursisten volmondig ja zeiden en vanaf vandaag dus (aspirant)moderatoren zijn. 
We gaan nu schema’s opstellen met tijden die iedereen zelf kan kiezen, waarin een aspirant-moderator aan een beheerder wordt gekoppeld. Van daaruit gaan we de nieuwe moderatoren goed begeleiden en klaarstomen om andere lotgenoten te kunnen adviseren en bijstaan.

Ook enthousiast geworden van deze samenvatting van de cusus?
Wil jij je ook graag inzetten voor andere lotgenoten?

Delen op
Spring naar toolbar