LS dag 2021

Zaterdag 6 november hebben wij weer onze jaarlijkse LS lotgenoten/informatiedag gehad.

20-11-2017 LS dag 149

Dit jaar hadden we een andere opzet dan voorgaande jaren. De dag werd namelijk live in de zaal van hotel v.d. Valk in Houten gegeven, alsook in de vorm van een webinar, waardoor iedereen thuis ook gewoon de hele dag mee kon maken. Dit was natuurlijk ideaal voor mensen die  met de Corona perikelen niet van huis kunnen of durven.

LS dag productieteam

Het was voor ons ook nieuw en dus even wennen, zeker als je ineens met een heel productieteam te maken krijgt...maar alles went zullen we maar zeggen. En het verliep fantastisch!

LS dag productieteam 2

Hieronder volgt een korte impressie van het programma

Ochtend:

Afbeelding1

Na mijn inleidende praatje hebben we live verbinding gezocht met Whitley en haar team, die op deze dag aan een run meededen op Terschelling waarvan de opbrengst naar Stichting Lichen Sclerosus ging. Een fantastisch initiatief wat wij natuurlijk wel even in het zonnetje wilden zetten. Later die dag hadden we nog een verrassing voor haar...

Dr. Charlotte Lybol (gynaecoloog in het Radboud UMC) opende de dag met een presentatie over Vulvakanker en de voorstadia daarvan.

LS dag vulvakanker 2
LS dag Jeroen 2

De tweede spreker was dr. Jeroen Dijkstra (gynaecoloog in het ISALA) zijn presentatie ging over Lichen Sclerosus en seksualiteit.

De laatste presentatie van de ochtend werd gegeven door MSPT Tine v.d. Bos en haar collega Caroline Regeer (beide bekkenfysiotherapeut) en ging uiteraard over bekkenfysiotherapie bij LS, en werd ook afgewisseld met praktische oefeningen.

LS dag Tine 3
LS dag Ellen + interv. 2

 

 

 

Nieuw dit jaar was dat ieder blok (dagdeel) werd afgesloten door een interview met de voorgaande sprekers, waaraan iedereen dus ook de mensen die via het webinar keken, hun vragen konden stellen.

LS dag interv. 3
LS dag interv. 1

Na een heerlijke lunch verder met het middagprogramma

De eerste spreker van de middag was drs. Collete van Hees (dermatoloog in het Erasmus MC). Zij vertelde alles over de herziening van de richtlijn voor LS. Drs. Collete van Hees was zelf voorzitter van de werkgroep van de richtlijn.

LS dag Colette + doventolk

Voordat we aan de ruime pauze begonnen die vooral bedoeld was voor lotgenotencontact. Hebben we de eerste VulvAward uitgereikt. Ook dat was anders dan andere jaren, door alle ellende rondom Corona en de drukte die daardoor was geweest in de ziekenhuizen, vonden wij het niet realistisch om de VulvAward aan de beste vulvapoli uit te reiken. Daarom hadden wij besloten om hem uit te reiken aan leden die zich het afgelopen jaar enorm voor LS hadden ingezet. En daarom ging de eerste VulvAward Naar José Gerrits. Zij heeft in haar ééntje een groot deel van de  Boxelse bevolking kunnen motiveren om lootjes te kopen, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan Stichting Lichen Sclerosus en verkocht speciale slipjes in haar lingeriewinkel waarvan een deel van de opbrengst ook naar Stichting Lichen Sclerosus ging.

Josee + Award 2

Nogmaals bedankt en gefeliciteerd met je Award José!!!

Helaas konden we op dat moment geen contact leggen met Whitley, die haar run erop had zitten en aan wie wij de tweede VulvAward wilden uitreiken. We zijn nu aan het plannen, hoe we dit alsnog kunnen doen! Maar in ieder geval alvast gefeliciteerd!

LS dag VulvAwrd 1

En...zoals ieder jaar werd de dag afgesloten met een presentatie van dr. Bram ter Harmsel Gynaecoloog en eigenaar Rooseveltkliniek). Titel van de presentatie "Lichen Sclerosus, wat dan?"

LS dag Bram 1

Ook het middagdeel werd afgesloten door een interview met de voorgaande sprekers waaraan iedereen zijn/haar vragen kon stellen.

LS dag Interv.. Midd
LS dag Bram en Colette

Het was een fantastische dag en ik wil alle vrijwilligers die op deze dag aanwezig waren ontzettend bedanken voor hun inzet, zonder hen is een dag als deze niet mogelijk! Helaas heb ik niet van iedereen een goede foto maar ik noem ze toch.

 

LS dag vrijwillegers

v.l.n.r. Ester ter Weeme, Ineke Brave - Korteland en Margreet Wermars

LS dag nel

En helaas op de rug gezien, Nel van Delft

Achter de schermen en door omstandigheden dit jaar helaas niet aanwezig, wil ik ook Anne Hardeman (beheerder facebookgroepen) en Anita Corte - Degen (Bestuurslid en beheerder Facebookgroepen) natuurlijk enorm bedanken!

LS dag bestuur

Moeder overste in het midden, vond het een geweldige, informatieve, leerzame en gezellige dag. Nettie Bosch (links) penningmeester en Astrid Scheringa (rechts) secretaris, ook jullie super bedankt!

En natuurlijk wil ik Corrie Blotenburg bedanken voor het maken van de foto's op deze dag

Delen op

2 reacties op “LS dag 2021

 1. Zeer verbaasd dit bericht te lezen!
  Alle jaren doneer ik….en geen bericht ontvangen dat afgelopen zaterdag de lotgenoten dag werd gehouden!
  Ik heb er geen bericht over gekregen zou dat ook zeer zeker in mijn agenda gezet hebben.
  Vraag mij af kan ik het nog zien ????
  Temeer ik erge blaas klachten heb!

  • Beste Ria,

   Wat jammer dat we je niet hebben kunnen bereiken.
   Door de privacywet is het moeilijk voor ons om bulkmails eruit te doen. Vorig jaar werden wij door een aantal oud leden op de vingers getikt dat ze daar geen behoefte aan hadden. Wij hebben dit jaar dus alles via de website en Facebook + Instagram gedaan. De aankondiging is dus ook meerdere malen op de website verschenen, ook in het blog waar je nu op reageert. De hele dag is als webinar opgenomen en komt straks op website te site staan (hier kun je dan met een wachtwoord in en naar kijken). Dus houd dit nieuwsblog in de gaten, op het moment dat het webinar online komt meld ik dat hier, stuur mij dan een berichtje , dan stuur ik het wachtwoord. Tip! Als je lid bent van de vrouwengroep op Facebook, mis je nooit het laatste nieuws, je hoeft daar verder niets te doen maar blijft wel op de hoogte, bovendien kun je nu ook op de website (bij donateur worden) jaarlijks donateur worden, dan gaat alles automatisch. Wij gaan kijken hoe we dit volgend jaar beter kunnen organiseren in ieder geval, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om de LS dag bij te wonen. Groetjes, Ellen Swanborn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Spring naar toolbar