NVDV richtlijn Lichen Sclerosus 2021

De nieuwe richtlijn voor Lichen Sclerosus is uit.

Deze richtlijn zal meer duidelijkheid scheppen in de nieuwe inzichten die er over Lichen Sclerosus bestaan.
Hierdoor hebben behandelaars een goede nieuwe "richtlijn" hoe Lichen Sclerosus te behandelen.

Als Stichting Lichen Sclerosus willen wij natuurlijk de NVDV bedanken voor het initiëren en mogelijk maken van deze richtlijn.

NVDV-logo
bubbles-1968271_1920

Ook willen wij natuurlijk alle vereningingen, instanties maar vooral alle behandelaars bedanken die hier enorm veel tijd in hebben gestoken.

Samenstelling werkgroep
Voor het ontwikkelen van de richtlijn is in 2018 een multidisciplinaire werkgroep ingesteld, bestaande uit vertegenwoordigers van alle relevante specialismen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met lichen sclerosus en patiënten vertegenwoordiger(s) [Stichting Lichen Sclerosus]. Wetenschappelijke verenigingen zoals de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS), Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU), Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie (NVFB), Nederlandse Vereniging van ZiekenhuisApothekers (NVZA) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) werden voor de knelpuntenanalyse en commentaarronde uitgenodigd.
De werkgroepleden zijn door hun beroepsverenigingen gemandateerd voor deelname.
De werkgroep is verantwoordelijk voor de integrale tekst van deze richtlijn.

Via onderstaande linken kunt u de documenten openen

Delen op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar