Vulva gesprekken

Vulva talking 1
VULVA
VULVA

Weetje 1: een vagina is geen vulva

De vulva is het uitwendige deel van het vrouwelijke geslachtsorgaan. Bestaande uit:

 1.  De buitenste schaamlippen
 2.  De binnenste schaamlippen
 3.  De clitoris
 4.  Het plasgaatje (de opening van de plasbuis)
 5.  De ingang van de vagina (schede)

De vagina is het inwendige kanaal dat uitmond in de baarmoedermond.

 

Delen op

4 Comments on “Vulva gesprekken

 1. Mooi dat het niet geheimzinnig is. Ik spreek er ook over met wie het maar wil horen. Een lotgenoot heeft mij doen inzien dat ik niet de enige ben die dit heeft. En een hele lieve arts die ik heb.ik kan er nu goed mee omgaan.

 2. Hier is het wat lastiger, zelfs in de apotheek moet je uitleggen dat de cortico’s nodig blijven, terwijl zij steeds blijven zeggen dat zij adviseren om helemaal af te bouwen.
  Mijn gynaecoloog/dermatoloog worden daar weleens pissed of van, omdat ze al eerder zelf de telefoon hebben gepakt om dit toe te lichten aan de apotheker.!!

  Het maakt moedeloos af en toe als er nieuwe assistentes zijn die het wiel opnieuw uitvinden als het ware. Mijn man kreeg voor psoriasis ook een cortico met de boodschap dit af te bouwen omdat de dermovate nog niet verkrijgbaar is. Toen ik later mijn tubes ophaalde kreeg ik een sneer ,zo jullie ratsen samen wel door de dure middelen heen. Dat hebben ze geweten, want ik heb toen mijn mond wijd open getrokken en gezegd dat ik het zat was. Zo wens ik niet behandeld te worden .

 3. Goed gedaan, Gery !!
  Niemand gaat voor zijn lol Dermovate oid halen. Je hebt gewoon hard nodig om te kunnen blijven functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spring naar toolbar