Presentatie ISPOG 2019

Vandaag 09-10-2019 een presentatie gegeven op het wereldcongres van de ISPOG (International Society of Psychosomatic Obstetrics and Gynaecology).

1 a ISPOG 6

Ik heb natuurlijk wel eens vaker een presentatie gegeven, maar deze moest in het Engels. Dat was best even een dingetje, ik bedoel mijn Engels is goed voor als ik op vakantie ben, maar hier werd net even iets meer van mij verwacht. En als de Nederlandse "Bridget Jones" in bestuursland was dit toch best een uitdaging voor mij om niet al te veel blunders te maken (bij het laatste congres in Nederland waar ik deze presentatie in het Nederlands moest oefenen, stond ik immers op de verkeerde locatie in Utrecht).

Dat ik talent voor blunders heb blijkt ook uit het feit dat bijna een maand geleden  op het "World Congress & Postgraduate Course of the International Society for Study of Vulvovaginal Diseases" was, en mezelf daar gelukkig mocht prijzen dat ik tussen zo'n 200 medisch specialisten zat. De eerste dag met verkeerde schoenen aan, de stad gaan verkennen, vreselijke blaren gekregen en na drie dagen bleek ik dus een lymfangitis te hebben, het is dat één van de aanwezige dermatologen een rode streep op mijn voet zag en mij mee naar de apotheek aldaar heeft gesleept, om een flinke antibioticakuur voor mij te regelen, anders had het flink mis kunnen gaan. Tot overmaat van ramp was ik op de terugweg naar het vliegveld, over mijn koffer gestruikeld en lag ik klem tussen de draaideur van het vliegveld.

Jullie begrijpen dat ik vandaag extra voorzichtig te werk ben gegaan om de de schade dit keer beperkt te houden. En ik moet zeggen het is gelukt! Ik ben er dit keer zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Het congres werd geopend door Ankie Broekers-Knol

Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid
1 a ISPOG 5

En dan hier mijn presentatie, in ieder geval is Stichting Lichen Sclerosus weer op de kaart gezet. Het doel van vandaag was het belang van lotgenotencontact duidelijk maken en dat is gelukt.

Groetjes van,

Ellen Swanborn
Voorzitter Stichting Lichen Sclerosus

1 a ISPOG 1
Delen op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Spring naar toolbar