Oproep! Deelname groepsgesprekken in het kader van Psychosociale Zorg


Samen met Patiëntenfederatie Nederland en zeven andere patiëntenorganisaties werkt Huidpatiënten Nederland de komende twee jaar aan het vergroten van aandacht voor psychosociale zorg bij huid- en haaraandoeningen. In het kader van dit project gaan zij goede patiënteninformatie opstellen over psychosociale klachten en mogelijkheden voor zorg. Een belangrijke stap hierin is het voeren van groepsgesprekken met ervaringsdeskundigen. Er worden groepsgesprekken gevoerd met drie groepen: jonge patiënten, volwassen patiënten en naasten. Voor deze groepsgesprekken zoekt Huidpatiënten Nederland deelnemers.

Onder dit bericht zal ik de oproepen plaatsen!


Psychosociale zorg volwassenen

Hebt u ervaring met psychosociale klachten naar aanleiding van uw (chronische) ziekte? Help ons dan met het opstellen van patiënteninformatie! Graag horen wij wat u wilt weten of had willen weten over psychosociale klachten en de zorg die u daarvoor kunt krijgen. De groepsgesprekken zijn op 17 en 19 april in Utrecht.

Psychosociale klachten

Een (chronische) ziekte heeft niet alleen invloed op uw lichaam.  Maar ook op u als persoon zelf en uw omgeving. Een ziekte of behandeling kan zorgen voor angsten, somberheid en spanning. Vaak gaan deze gevoelens samen met problemen in het dagelijks leven op gebied van werk, relaties en zorg.

Uw ziekte, medicatie of behandeling is dan de oorzaak en de emotionele en sociale problemen zijn het gevolg. Dit noemen we psychosociale klachten. Als u niet geholpen wordt, kunnen de klachten erger worden. Deze klachten kunnen ook uw lichamelijk herstel in de weg staan. Helaas komt dit nog te vaak voor. Dat moet anders.

In een samenwerking van Patiëntenfederatie Nederland, 8 patiëntenorganisaties en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) wordt patiënteninformatie. Deze informatie zal gaan over psychosociale klachten bij een lichamelijke aandoening en over de mogelijkheden van psychosociale zorg. Er wordt informatie ontwikkeld voor volwassen patiënten, jeugdige patiënten (tot 18 jaar) en naasten.

De groepsgesprekken

Voor iedere doelgroep (volwassenen, jongeren en naasten) worden 2 groepsgesprekken georganiseerd.

Voor elk groepsgesprek zijn we op zoek naar een gemengde groep. Daarom stellen wij met een aantal selectievragen verschillende groepen samen. U hoort uiterlijk begin april of u geselecteerd bent.

 

De groepsgesprekken zijn op 17 en 19 april bij Patiëntenfederatie Nederland te Utrecht. Uw reiskosten worden vergoed.

Uw informatie wordt vertrouwelijk verwerkt en alleen voor dit onderzoek gebruikt.

Wilt u meedoen?
Via onderstaande link u direct het formulier invullen om u aan te melden voor een groepsgesprek.

Start met invullen


Psychosociale zorg naasten

Bent u naaste van iemand met een (chronische) ziekte? En heeft hij/zij als gevolg van de ziekte psychosociale klachten gehad? Of heeft u zelf psychosociale klachten gehad als gevolg van uw naaste met een (chronische) ziekte? Help ons dan met het opstellen van patiënteninformatie! Graag horen wij in een groepsgesprek wat u wilt weten of had willen weten over psychosociale klachten en de zorg die u daarvoor kunt krijgen. De groepsgesprekken zijn op 24 en 26 april in Utrecht.

 

Psychosociale klachten

Een (chronische) ziekte heeft niet alleen invloed op het lichaam van uw naaste. Maar ook op de persoon zelf en zijn/haar omgeving. Een ziekte of behandeling kan zorgen voor angsten, somberheid en spanning. Zowel bij de patiënt zelf als bij zijn/haar naaste. Vaak gaan deze gevoelens samen met problemen in het dagelijks leven op gebied van werk, relaties en zorg.

De ziekte, medicatie of behandeling is dan de oorzaak en de emotionele en sociale problemen zijn het gevolg. Dit noemen we psychosociale klachten. Als u niet geholpen wordt, kunnen de klachten erger worden. De problemen kunnen het herstel in de weg staan. Helaas komt dit nog te vaak voor. Dat moet anders.

 

In een samenwerking van Patiëntenfederatie Nederland, 8 patiëntenorganisaties en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) wordt patiënteninformatie ontwikkeld. Deze informatie zal gaan over psychosociale klachten bij een lichamelijke aandoening en over de mogelijkheden van psychosociale zorg. Er wordt informatie ontwikkeld voor volwassen patiënten, jeugdige patiënten (tot 18 jaar) en naasten.

 

De groepsgesprekken

Voor iedere doelgroep (volwassenen, jongeren en naasten) worden 2 groepsgesprekken georganiseerd.

Voor elk groepsgesprek zijn we op zoek naar een gemengde groep. Daarom stellen wij met een aantal selectievragen verschillende groepen samen. U hoort uiterlijk begin april of u geselecteerd bent.

 

De groepsgesprekken zijn op 24 en 26 april bij Patiëntenfederatie Nederland te Utrecht. Uw reiskosten worden vergoed.

Uw informatie wordt vertrouwelijk verwerkt en alleen voor dit onderzoek gebruikt.

Wilt u meedoen?
Via onderstaande link kunt u direct het formulier invullen om u aan te melden voor een groepsgesprek.

Start met invullen


Psychosociale zorg jeugdigen

Heb je een chronische ziekte  en ervaring met sociaal emotionele  klachten? Ben je tussen de 10 en 18 jaar oud? Vind je het ook leuk om ons te vertellen in een groepsgesprek wat jij hierin belangrijk vindt ? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn sociaal emotionele  klachten?

Een ziekte kan je leven op zijn kop zetten. Behalve lichamelijke gevolgen kan je het ook moeilijk hebben met het omgaan met gevoelens, het omgang met tegenslagen en veranderingen in je emoties.  Wanneer dit langere tijd problemen veroorzaakt noemen we dit  sociaal emotionele  klachten. Voorbeelden hiervan zijn gevoelens zoals angst, spanning en niet vrolijk zijn.

Wie zijn we?

Wij zijn organisaties die zich inzetten voor patiënten; voor jou of je familielid dus :). Hoe heten we dan? Patiëntenfederatie Nederland, het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), Stichting Kind en Ziekenhuis en 7 andere patiëntenorganisaties.

Wat gaan we maken?

Samen met de informatie die we krijgen uit de groepsgesprekken gaan we een document maken waarin belangrijke informatie staat voor patiënten. Dit noemen we ook wel patiënteninformatie. Nieuwsgierig hoe dat ongeveer eruit ziet? Neem eens een kijkje op: www.kindenziek.nl

De groepsgesprekken

Er worden 2 groepsgesprekken georganiseerd. Tijdens een groepsgesprek praat je met anderen jongeren over je ervaring met sociaal emotionele klachten. De groep bestaat uit ongeveer 8 jongeren  die hier ook ervaring mee hebben.

Om wat meer over je te weten te komen gaan we je straks wat vragen stellen. De groepsgesprekken vinden plaats op 18 en 20 april van 14.00 – 16.00 uur bij Patiëntenfederatie Nederland in Utrecht. Reiskosten worden vergoedt.

 

Doe je mee?
Via onderstaande link kun je je aanmelden.

Start met invullen


 

Delen op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar